a birtok és a hotel története

rólunk

A birtok története

Az eredetileg présház és pinceként funkcionáló épület az 1800-as években épült. A települést egykor irányító és fejlesztő, Festetics grófok által épített ingatlan sokáig a grófi pincészetnek adott helyet. Több mint 110 hektárnyi szőlő tartozott a birtokhoz, melyet egészen az 1990-es évekig műveltek. A rendszerváltás előttig a helyi TSZ lett a gazdája a birtoknak és szőlőterületeknek. Egykor az itt termett szőlőt a BB Állami Gazdaság vásárolta fel és készítettek belőle jó minőségű borokat.

Hotel és a Borbirtok

A Nagypince Borhotel a Belső-Somogyi dombság peremén fekszik Böhönye községben, 37 km távolságra a Balatontól. A környezet páratlan adottságokkal bír: a lankás somogyi dombok növénytársulásai gyönyörűek, sok túrázót vonzanak a térségbe. Böhönyét minden irányból erdő veszi körül, a Dávod-puszta környéki erdőket természetvédelmi területté nyilvánították, a Boronka Tájvédelmi Körzet pedig ritka madárállományáról híres. A környék a vadászok előtt sem ismeretlen, a hazai és külföldi vadászok előszeretettel keresik fel nemes vadjai miatt. Egykoron több mint 500 ha szőlő termett helyben, ami az évszázadok alatt tizedére csökkent.

A birtokról tiszta időben nemcsak a Dél-balatoni borvidék, hanem még a Badacsony is látszik, valamint a 23 hektáron elterülő birtok.

A birtok az Urasági-szőlőhegyen fekszik, szőlősorok veszik körül, amely tökéletes nyugalmat és elszeparáltságot nyújt Vendégeink számára. A birtok szomszédságában lévő lankás somogyi dombok kellemes kirándulást biztosítanak a természetkedvelők számára. Böhönye a Balatonboglári borvidék, azon belül is a Dél-Balatoni hegyközség részét képezi, a birtok adottságai garantálják a kiváló borszőlő termesztését.

A Hotelünkben található szobák teljesen egyedi designnal és prémium bútorzattal rendelkeznek. Minden fürdőszobában exkluzív burkolat és kialakítás várja a Vendégeket, hol zuhanyzós, hol kádas megvalósításban.

Négy kategória közül választhatnak Vendégeink a szobatípusoknál: standard, superior, deluxe, valamint duplaszobás lakosztályok.

Két duplaszobás lakosztállyal rendelkezünk a nagyobb társaságok és családok részére, mely a Festetics és a Nagypince lakosztály. Ámor szobánkat kimondottan szerelmespároknak ajánljuk, hisz a szobában található térben álló kádnak köszönhetően egy közös fürdőzés tökéletes programnak ígérkezhet. A Vadász szobánk tágassága és kényelme teljes feltöltődést biztosít egy hosszú nap után bárki számára.

Az étteremben található a világ 2. legnagyobb szőlőprése, amely csaknem tíz méter hosszú. Az egész tölgyből faragott szőlőprés 1880-ban készült a korábbi gróf számára. A Vendégeknek külön élmény megcsodálni a gyönyörű faragást és rajta található rovásírást.

A nálunk eltöltött éjszakák után bőséges, svédasztalos reggelivel várjuk Vendégeinket, amit 8.00-10.00 között lehet elfogyasztani. Félpanziós ellátás keretében svédasztalos vacsorát biztosítunk szállóvendégeink számára.

Hotelünk felnőttbarát, így csak 12 éves kortól fogadja Vendégeit. Ez alól kivételt képeznek – előzetes egyeztetés alapján – bizonyos rendezvények és esküvők.

A wellnesst a hotel Vendégei ingyenesen használhatják. A kültéri medencéből és napozóteraszról belátni az egész vidéket és a borbirtokot. Egy különleges fatüzelésű szaunakunyhó és egy excluzív jakuzzi is várja a feltöltődni vágyókat!

Állandó & Szezonális programok

Hotelünkben kérhető többféle borkóstolás, akár egyéni, akár csoportos formában is. A 130 méter hosszú borospincénkben igazán autentikus program, főleg a borkedvelők számára.

Akik a kültéri programokat preferálják jobban, a quad és buggy élménytúrákat tudjuk javasolni, ezekről a Élmények & Programok menüpontban bővebben olvashat. A környéken emellett számos kirándulós, túrázós program várja az aktív kikapcsolódás kedvelőit.

Kérjük, a programokon való részvételi szándékát érkezése előtt, előre jelezze!

Érdemes nézni ezen felül rendszeresen a Élmények & Programok menüpontot, mert egész évben változatos  programokkal várjuk Vendégeinket.

Konferenciák, esküvők,
céges csapatépítők és rendezvények

Hotelünk éttermében 140 fő fér el kényelmesen, mely éttermi rész rendezvényteremként, akár egy-egy alkalomra külön is bérelhető. A kinti esküvő és rendezvény sátrunk befogadóképessége 140 fő, mely igény esetén bővíthető, így nagyobb esküvők megtartása is tökéletesen alkalmas. A hotelt a birtokkal együtt kizárólagosan is ki lehet bérelni.

Helyszínbejárásért és árajánlatokért írjon bizalommal az info@nagypinceborhotel.hu -ra.

Az alapító

Beck Zoltán, házigazda

Eredetileg közgazdász vagyok, dolgoztam önkormányzati, állami illetve bankszektorban is, majd saját vállalkozást alapítottam, ami mára több területen is tevékenykedik: üzleti terv és pályázatírás, majd ezt követte könyvelés, marketing, oktatás és mentorálás. Hobbiból vágtam bele a szőlészkedésbe, de mára valódi szerelem lett.

A birtok minden egyes szegletét úgy alakítottam ki, hogy az ideérkezőknek maximális kikapcsolódást és feltöltődést nyújtson. Szeretném mindenkinek megmutatni a híres böhönyei vendégszeretetet és gondoskodást, hogy az itt töltött idő felejthetetlenné váljon.

Egyéb birtokaink, szálláshelyeink

Kispince Wellness Borbirtok

A Kispince Wellnes Borbirtok nem messze található a hoteltől. Egy különálló borbirtok, melyet kimondottan ajánljuk családok és baráti társaságok számára, valamint kisebb rendezvényekre: esküvőkre, lány- és legénybúcsúkra, csapatépítőkre, születésnapra, ballagásra, illetve kisebb céges rendezvényekre.

Ezen a linken tudjátok megnézni: www.kispincewellness.hu

Beck Lovastanya

Wellness szállásként egyaránt lehetőséget nyújtunk a zavartalan pihenésre és az aktív kikapcsolódásra is.
Szálláshelyünk elsősorban lovasok, párok, baráti társaságok, gyermekes családok számára készült, de éppúgy alkalmas lovas táborok, csapatépítők, leány- és legénybúcsúk, kisebb családi összejövetelek és elvonulások megtartására is.

Ezen a linken tudjátok megnézni: https://becklovastanya.hu